Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 01:12

 


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Тема: Поетична світлиця Лесі Українки

 

  Мета: Викликати в учнів прагнення до нових знань, до пошукових відповідей на запитання, вчити правильно і свідомо читати тексти; розвивати мовну спостережливість, познайомити з життєвим  і творчим шляхом Лесі Українки, розвивати  мовлення,пам’ять, увагу, мислення  дітей; Виховувати любов до поезії, природи.

  Урок проводила вчитель початкових класів Єсіпко О.В. в 4 класі, у вигляді усного журналу. Сторінки були:

1.     ВІкторина.

На цій сторінці діти грали в гру «Впізнай з якого вірша»

2.     Слідами Лесі Українки.

  Вчитель познайомив дітей з життєвим і творчим шляхом Лесі Українки.

3.     Розчитка

  НА цій сторінці підготувались до читання творів

4.     «Давня весна»

5.     «Вечірня година»

6.     «Вже сонечко в море сіда»

НА цих сторінках учні знайомились з творами Лесі Українки, грали в гру «Розсипанка», виконували завдання в группах, читали «диктором»

7.     Самостійна робота.

8.     До світлиці Лесі Українки.

  Діти підвели підсумок уроку, залишивши слід біля світлиці.

  На уроці були використані різні методи, прийоми. Учні були активні, старанні, дружні.  Найбільше їм сподобалось залишити слід біля світлиці.

Переглядів: 1062 | Додав: Будимля | Дата: 18.03.2014 | Коментарі (0)

День Творчості (13.02.2014)

       

          

 Мета: вміння проявляти свою творчість, вдосконалювати навички роботи з папером, виховувати дружнє ставлення до однокласників,повагу до роботи своїх однолітків і інших людей

  

 Вчитель початкових класів Єсіпко О.В. провела день Творчості серед учнів початкових класів. Учням був розданий паперовий матеріал, а їхнім завданням було створити свою вітальну листівку з привітанням. Всі учні старанно виконували завдання, допомагали їм класні керівники. В кожну листівку діти вклали частинку себе. Листівки були гарні, яскраві.

       

Переглядів: 778 | Додав: Будимля | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (0)

Солодкий ярмарок (12.02.2014)

  Мета: розвивати вміння працювати, виховувати любов до праці, повагу до старших, вміння спілкуватися.

   

  Учні 4 класу разом з класним керівником Єсіпко О.В. організували солодкий ярмарок в школі.  Солодкі смачні здоби приготовлені батьками учні продавали з великим задоволенням. Усі солодощі були дуже смачні, тому діти продали їх дуже швидко. Частину зібраних коштів учні вирішили пожертвувати на благодійність.

      

Переглядів: 562 | Додав: Будимля | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (0)

День Доброти (11.02.2014)

  Мета: Вчити дітей доброті, сприяти через ігри прояв­ленню у них позитивних якостей характеру, виховува­ти морально-етичні норми життя,виховувати в учнів бажання творити добро.


  Вчитель початкових класів Єсіпко О.В. провела день Доброти серед учнів початкових класів. На протязі дня діти старалися робити лише добрі справи. За кожну добру справу клас отримував пелюстку від квітки. Свої пелюсточки вони збирали впевнено. Адже кожен клас хотів зробити найгарнішу квітку. Найбільше пелюсток назбирали учні 4 класу. Діти провітрювали класні кімнати, не забували вітатися до старших, організовували ігри на перервах, не ображали молодших і допомагали їм.

Переглядів: 567 | Додав: Будимля | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (0)

З метою розвитку творчих здібностей учнів, а також вихованню любові до природи рідного краю, у 2 класі було проведено конкурс малюнків «Зимонько – снігурочко…». У конкурсі брали участь усі учні класу. Переможцем конкурсу став Молчанович Ярослав Віталійович.

   

Переглядів: 749 | Додав: Будимля | Дата: 05.02.2014 | Коментарі (0)

25 .11. 13 року в школі проходив конкурс читців «Розвивайся, мово наша соловїна». Брали участь у конкурсі учні з 5 по 8 класи.

Мета заходу: навчати учнів правильно й чисто говорити рідною

                          мовою, формувати в них мовну культуру, виховувати

                          почуття поваги і любові до мови, слова, творчості

                          українських поетів.






Переглядів: 509 | Додав: Будимля | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

21 січня 2014 року Крижик Параскева Анатоліївна провела відкритий урок з біології у 7 класі на тему: «Різноманітність водоростей,значення водоростей у природі та житті людини. Узагальнення знань по темі «Водорості».На уроці були присутні директор Легкий М.Л.;заступник директора з НВР Молчанович О.М. та вчителі.                                                                                                         Урок  був проведений у вигляді подорожі на тему: «Занурення у світ водоростей».На уроці були використані мультимедійні засоби навчання,презентація(слайди,фотографії водоростей). Під час уроку  діти ознайомлювались із різноманітністю водоростей,розкривали значення водоростей у природі та житті людини,виявляли характерні ознаки відділів водоростей,виховували дбайливе ставлення до живої природи.                                                                                 Урок дітям дуже сподобався,тому що інноваційні прицоми й методи дають можливість раціональніше використати час уроку,зробити його цікавим ,плідним і неповторним.Саме такі моменти навчального процесу сприяють розвитку й підтримці інтересу дитини до предмета.
Переглядів: 1112 | Додав: Будимля | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

«Прилітайте, синички, до нашої годівнички»

  Операція «Годівничка». 1 клас.

Мета. Навчати дітей виготовляти годівнички з доступного матеріалу; дати уявлення про спосіб життя птахів взимку; активізувати бажання допомагати птахам у холодну пору: виховувати бережне ставлення до природи.

   В січні цього року зима по-справжньому нагадала про себе: дихнула холодом, колючим вітром, вкрила землю білою ковдрою… Для птахів, які залишилися з нами поряд,прийшла сутужна пора у пошуку їжі.

   Першокласники нашої школи вирішили допомогти пернатим друзям. Діти завзято робили годівнички із пластикових пляшок, бумажних коробок. Пташину їдальню з дерева допомогли виготовити батьки. Тепер птахи ласують гарбузовим насінням, пшоном, гречкою, смачною пшеничкою.

   «Прилітайте, синички, до нашої годівнички!» 

Переглядів: 817 | Додав: Будимля | Дата: 21.01.2014 | Коментарі (0)

ІІІ засідання методоб'єднання

математично-природничого циклу

 

Тема. Компетентність та компетенції. Професійна компетентність вчителя та компетентність особистості

Мета: сформувати поняття «компетентність» та «компетенції», розглянути, що відноситься до професійної компетентності вчителя та які компетентності особистості; опрацювати педагогічні стратегії розвитку ключових компетентностей учнів у процесі навчання та шляхи вдосконалення роботи вчителів щодо підвищення ефективності в набутті учнями міцних знань, освітніх компетенцій

Дата проведення: 25.12. 2013 року

Місце проведення: учительська

 

План роботи

 

з/п

Тема

Виконавець

Примітка

1.

Про організацію закінчення І семестру 2013-2014 н.р.

Вчителі МО

 

2.

Актуальна тема. Компетентність та компетенції. Професійна компетентність вчителя та компетентність особистості

Керівник МО

 

3.

Методичний практикум. Педагогічні стратегії розвитку ключових компетентностей учнів у процесі навчання

Вчителі МО

 

4.

Шляхи вдосконалення роботи вчителів щодо підвищення ефективності в набутті учнями міцних знань, освітніх компетенцій. Аналіз семестрових контрольних робіт та результатів районного етапу предметних олімпіад. Обговорення рекомендацій щодо поліпшення якості освіти

Вчителі МО

 

5.

Огляд новин методичної, психолого-педагогічної літератури, періодичної преси

Шкільний бібліотекар

 

6

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

 

 

 

 


 

Переглядів: 1012 | Додав: Будимля | Дата: 20.01.2014 | Коментарі (0)

« 1 2
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz